Du visar för närvarande CD kopiering

CD kopiering

CD kopiering

CD tillverkning till ett billigt pris blev möjlig i början på 00-talet när cd-brännare till datorn blev billigare. Därför att då öppnades en möjlighet att kopiera cd-skivor i små upplagor. Även kopieringsbara CD skivor med möjlighet att trycka bild i fullfärg ovanpå cdskivorna lanserades vid samma tid, Då kunde man producera snygga cd-skivor med eget tryck billigt i små upplagor. Allt detta resulterade i billigare och bättre cd produktion.

Denna artikel handlar om cd kopiering och cd tillverkning. Vi berättar och förklarar hur man bränner en cd-skiva och tekniken bakom.

Allt om cd kopiering

Kopieringsbara CD skivor, CD-r

För att kunna tillverka cd med sina egna låtar på måste man använda speciella cd skivor, CD-r skivor. Dessa skivor kan man lagra information på med hjälp av cd-brännare. Denna använder en laser för att bränna in informationen på ett lager av bläck som finns i den tomma cd-r skivan. Datan sparas där och kan sedan läsas av med hjälp av till exempel en cd-spelare.

Olika typer av lager ger lite olika färg men tekniken är den samma. De kan vara blåa, gröna eller silver på undersidorna. CD skivorna från Pregal Media är silver-aktiga det resulterar i att de liknar pressade skivor väldigt mycket.

 

CD kopiering – Hur går det till?

Som vi skrev här ovan bränner en laserstråle gropar i ett speciellt lager på en CD-r. Dessa pyttesmå ihåligheter bildar tillsammans datainformation som en cd spelare kan avläsa.

När det kommer till mastering och exempel på konvolut till kopierade CD-skivor hänvisar vi till artikeln om CD pressning. Där avhandlas allt ni behöver vet kring detta.

 

Priser på cd kopieringCD tillverkning från Pregal Media

Pris på cd tillverkning beror på hur många man önskar beställa samt vilken typ av cd konvolut man tycker passar. Styckpriset minska ju fler cd-skivor man beställer även om skillnaden inte är lika stor som vid cd pressning. Vid cd kopiering slipper man den dyra startkostnaden som cd pressningen har, men det blir ändå lite billigare att beställa många cd direkt än att köpa cd i små upplagor.

Här nedan listar vi några exempel priser på CD kopiering från oss på Pregal Media:

Sammanfattning

CD tillverkning med hjälp av cd kopiering har gjort det möjligt att trycka cd i mycket små upplagor. Man kan tillverka 1 st för eget hemmabruk om man vill, det går av förklarliga skäl inte vid cd pressning. Tekninken är relativt enkel och billig och detta öppnar upp för alla att göra sin egen cd produktion. 100 CD i jewelcase och 4-sid booklet kostar inte mer än 36 kr/st eller 3595 kr. Det har alla råd med och man slipper pressa upp för många cd-skivor som sedan bara ligger kvar i lådan.

Du kan vara trygg när du beställer CD kopiering från Pregal Media

 

Har ni några frågor kring cd kopiering eller någonting annat som rör cd tillverkning, tveka inte att höra av er till oss. Vi hjälper dig.

Använd detta formulär eller kontakta oss här.