Vanliga frågor och svar om DVD tillverkning

 

Hur gör ni DVD-skivorna? Vi har två sätt som vi använder, bränner eller pressar. På orders upp till 500 st bränner vi och däröver pressas skivorna. Det är först då som det börjar bli billigare styckpris.

Varför är era brända skivor bättre än de jag gör hemma på datorn? Vi har kapacitet att göra större mängder och som framgår av länken nedan ska våra branda DVD vara användbara i de flesta DVD-spelarna.

 

Vad är det för DVD ni använder? Vi har varierat lite men kommit fram till att Ritek DVD-R fungerar bra och är pålitliga. Men det kan variera lite. Vi testar först så att de ska vara absolut spelbara hos de flesta. Dessa DVD printar vi er bild på och vi får en mycket snygg och bra skiva.
Hur ser de ut på undersidan? De är lilaskimrande
Hur bra fungerar den i DVD spelaren? Den ska fungera till 100 %, men det kan man ju aldrig garantera.

<<<<Här kan du se vilka spelare som användare har rapporterat fungerar med våra skivor.>>>>

 

Hur ser trycket ut? Trycket skrivs i upplösningen 2400 dpi och ger ett briljant resultat. Därefter behandlas skivorna så att de blir 100% FUKT OCH SKRAPTÅLIGA. Detta är det absolut bästa sättet att få små upplagor att likna de massproducerade CD-skivorna du ser i skivbutiken, tycker vi.
Hur bra blir trycket från skivan? Som framgår ovan blir det mycket bra. Mycket beror på hur bra/snygg er bild är.
Hur vill ni ha våra materialet? Skivan ska vara exakt så som du vill att dina skivor du beställer ska bli. Det blir alltså kopior på denna DVD.
Vilket format föredrar ni på bilderna? .PDF eller .tiff är det bästa men i nödfall går .jpeg men då måste de vara utan kompression.
Vad ingår i priset man ser på hemsidan? Allt som formulären visar.
Vad tillkommer på de priset? Ingenting. Det pris som står i rutan: SUMMA ATT BETALA är det pris som kommer på er faktura för er beställning.
Vad händer efter att jag skickat in formuläret på beställnings sidan? Vi tar emot det via mail och återkommer till er för att ni ska bekräfta denna. Ni gör det genom att skicka in era bilder och materialet till oss och då går detta i produktion.
Går det att ångra sig? Ja, det går bra. Så länge vi inte fått något material finns ingen juridisk korrekt beställning. Har ni däremot skickat in material till oss har detta gått i produktion, och då är beställningen bindande.
När kommer grejorna? Beroende lite på, men det tar normalt 10 – 15 arbetsdagar.
Vad kostar frakten hit? Det framgår på formuläret på online-beställning sidan. Tänk på att det på priset i den rutan tillkommer moms med 25 %
Vad gör jag om det är trasigt när jag får leveransen? Då är det garanterat en tranportskada som du får ta med posten. Vi har kontrollerat paketet innan det går iväg till er.