Frågor om tillverkningen

 

Frågor om CD-skivan

 

Frågor om CD-trycket

 

Frågor om bilder, musiken och annat vi ska skicka in

 

Frågor om priser

 

Frågor om beställningen

 

Frågor om frakt och leverans

 

 

 

Hur gör ni CD-skivorna? Vi har två sätt som vi använder, bränner eller pressar. På orders upp till 500 – 700 st bränner vi på CD-r och däröver pressas skivorna. Det är först då som det börjar bli billigare styckpris.
Varför är era brända skivor bättre än de jag gör hemma på datorn? Vi använder maskiner som är byggda bara för att bränna stora mängder skivor och håller högsta kvalité på det området. En brännare på datorn har inte samma kapacitet och ska klocka perfekt med datorns OS och moderkort m.m. Det finns idag gott om brännare som håller hög klass, det säger vi inget om, men detta är ändå klassen bättre. Dessutom har vi speciella CD-r skivor som håller hösta kvalité. Mer om det längre ner.
Hur gör ni de pressade CD-skivorna Vi skickar dessa till en CD fabrik i tyskland med en kapacitet på miljontals skivor i månaden och kvaliten är den högsta.
Vad är det för CD ni använder? Våra CD-r skivor betecknas ”High Grade Professionell CD-R” och håller marknadens högsta kvalité ! Dessa är certifiserade och varje enskild skiva genomgår en kvalite´s kontroll i fyra steg.
Hur ser de ut på undersidan? De är silver färg och är det även efter att de är brända. Inga blå/gröna ringar.
Hur bra fungerar den i CD spelaren? Den ska fungera till 100 %, men det kan man ju aldrig garantera. På en spelare som är gammal KAN det vara ett problem, men då har den problem med ALLA CD-r.
Hur ser trycket ut? Pressade skivor har det labeltryck som ni är vana vid från skivbutiken, medan de kopierade skivorna skrivs i upplösningen 2400 dpi. Därefter behandlas skivorna så att de blir FUKT OCH SKRAPTÅLIGA. Detta är det absolut bästa sättet att få små upplagor att likna de massproducerade CD-skivorna du ser i skivbutiken, tycker vi.. Be om prover från oss.
Hur bra är trycket från skivan? Som framgår ovan blir det mycket bra. Mycket beror på hur bra/snygg er bild är.
Hur vill ni ha våra låtar/materialet? Skivan ska vara mastrad och Pq kodning skall vara integrerad i informationen för RED BOOK. Kort sagt: Det ska vara en audio cd med låtarna precis som ni vill ha de. Det blir alltså kopior på denna CD.
Vilket format föredrar ni på bilderna? .PDF eller .tiff är det bästa men i nödfall går .jpeg men då måste de vara utan kompression.
Vad ingår i priset man ser på hemsidan? Allt som formulären visar.
Vad tillkommer på priset? Ingenting. Det pris som står i rutan: SUMMA ATT BETALA är det pris som kommer på er faktura för er beställning.
Vad händer efter att jag skickat in formuläret på beställnings sidan? Vi tar emot det via mail och återkommer till er för att ni ska bekräfta denna. Ni gör det genom att skicka in era bilder och materialet till oss och då går detta i produktion.
Går det att ångra sig? Ja, det går bra. Så länge vi inte fått något material finns ingen juridisk korrekt beställning. Har ni däremot skickat in material till oss har detta gått i produktion, och då är beställningen bindande.
När kommer grejorna? Beroende lite på, men det tar normalt 10 – 15 arbetsdagar. Vid CD eller DVD pressning kan det ta något längre
Vad kostar frakten hit? Det framgår på formuläret på online-beställning sidan. Tänk på att det på priset i den rutan tillkommer moms med 25 %
Vad gör jag om det är trasigt när jag får leveransen? Då är det garanterat en tranportskada som du får ta med posten. Vi har kontrollerat paketet innan det går iväg till er.