Vanliga frågor och svar om Mastering

 

Hur gör ni masteringen? Vi använder analoga kompressorer och EQ för att “trycka fram” och putsa era verk tillsammans med digitala effekter som finputsar och balanserar upp spåren mellan varandra, raderar brus och tonar upp/ner mellan alstren. När det är färdigt placeras dem enligt önskemål och en MASTER CD tillverkas. Mer info på www.mastering.se
Vad behöver ni av oss? Vi behöver era låtar i mix-orginal så att säga. Så orörda som möjlig. Så som låtarna blev när ni mixade ner på två spår i studion. Vidare behöver vi lite instruktioner om hur ni vill att de ska bli. Framför allt info om nedtoningar och dyligt.
Får vi höra hur det blev? Ja, vi skickar ett exemplar till er att godkänna innan någonting vidare händer.
Vad ingår i priset man ser på hemsidan? Allt som formulären visar.
Vad tillkommer på de priset? Ingenting. Det pris som står i rutan: SUMMA ATT BETALA är det pris som kommer på er faktura för er beställning.
Vad händer efter att jag skickat in formuläret på beställnings sidan? Vi tar emot det via mail och återkommer till er för att ni ska bekräfta denna. Ni gör det genom att skicka in era bilder och materialet till oss och då går detta i produktion.
Går det att ångra sig? Ja, det går bra. Så länge vi inte fått något material finns ingen juridisk korrekt beställning. Har ni däremot skickat in material till oss har detta gått i produktion, och då är beställningen bindande.
När kommer grejorna? Beroende lite på, men det ska inte dröja mer än 3 veckor. Oftast mycket snabbare än så.
Vad kostar frakten hit? Det framgår på formuläret på online-beställning sidan. Tänk på att det på priset i den rutan tillkommer moms med 25 %
Vad gör jag om det är trasigt när jag får leveransen? Då är det garanterat en tranportskada som du får ta med posten. Vi har kontrollerat paketet innan det går iväg till er.